Varkensgras of harig vingergras?

Gepubliceerd op 12 augustus 2018 om 10:27

Harig vingergras...

het is een terugkerend onkruid in mijn tuin, (hoewel het een eenjarig kruid is).

Door sommige tuinders ook varkensgras genoemd maar na veel gezoek in mijn onkruid boeken en op Google, meen ik toch dat het harig vingergras is. Ik krijg het maar niet uitgeroeid. Maar logisch ook wel hoor... Als ik over ons complex loop staan er (lege) tuinen vol mee. Zie er maar eens van af te komen.
Hele zakken neem ik mee naar huis, ik hoef het niet in mijn compostbakken. 

Op leegstaande tuinen liggen grote stukken plastic om de grond zwart te krijgen. Dat zal er misschien wel eventjes mooi zwart uitzien, maar ik weet zeker dat het er op volgende jaar weer explosief harig vingergras opkomt.

Tussen mijn vaste planten hang ik in allerlei bochten om maar bij de wortel te komen om het met wortel en al er tussen uit te kunnen halen, voorzichtig omdat ik het zaad niet te veel wil beroeren zodat het zich nog gauw eventjes uitzaait..
Het zit ook aardig vast met zijn wortels, maar met het juiste gereedschap lukt het aardig, het helpt ook dat de grond droog is, dan gaat het makkelijker dan dat de grond vochtig is. En droog weer hebben we de laatste maanden maar genoeg gehad, en warm ook!