Foto van de maand december

Ik heb niet zo heel veel foto's gemaakt in december moet ik zeggen...
Maar toch wil ik er een laten zien, bijzonder is hij niet, zelfs een beetje rommelig.
Hij is gemaakt op zaterdag 7 december, de zaterdagmiddag is zo'n beetje een vaste tuinmiddag voor mij, meestal tref ik het dan ook met het weer.
December is een maand van opruimen in de tuin, en/of bollen planten (die zaten er toen al in) en wat 'aanmokkeren'. Lekker buiten bezig zijn. Heerlijk!
Daarom deze foto.

Foto van de maand november

Mmm...ik heb in november niet zo veel foto's gemaakt, wel vérmaakt!
Op de Photoshop (Elements) cursus was de opdracht; maak van een nieuwe foto een oude foto. En vond de foto van de mestbezorging in oktober daar wel voor geschikt moet ik zeggen.
Het zou een tafereel kunnen zijn van enkele 10 tallen jaren terug. 

Foto van de maand oktober

Op een vroege ochtend, eind oktober, fietste ik naar de tuin. Er hing een laaghangede mist.
Op deze foto ziet u de beboste rand rond ons complex. De zon scheen zó mooi door de bomen, het was een waar schouwspel! Een andere fietser reed me voorbij terwijl ik foto's stond te maken en een aantal meters verderop stond hij stil om ook van dit mooie moment te genieten.
Eigenlijk kan ik maar moeilijk kiezen..ik heb die ochtend nog een paar mooie foto's gemaakt, die heb ik in mijn laaghangende mist oktober 2013 fotoalbum gezet...

Foto van de maand september

Het was me een gefladder dit jaar, wat 'n vlinders!
De foto van de maand september is dus ook een vlinder, niet eens een spectaculaire om te zien, zo op het eerste gezicht...
Maar als je inzoomt op de foto dan zie je allerlei goud - bronskleurige iriserende spikkels.
Mooi hoor!
Het is een bont zandoogje, hij (zij?) zat te zonnen op de kamperfoelie.

Foto van de maand augustus

Een foto van een gladiool, ik zet er altijd wel maar na verloop van tijd blijven er van het geplante groepje nog maar een paar, of zelfs eentje over. Zo ook deze mooie roze, beschenen door het zonnetje.
Wel jammer dat ze soms verdwijnen, hoe? ik heb geen idee.
Er staan er ook die jaren blijven staan, maar de mooiste hebben de neiging om bij mij te verdwijnen...

Foto van de maand juli

Is dit geen mooie combinatie? Een zacht roze daglelie (Hemerocallis) tegen een zacht roze Astilbe.
Een jaar of 2 terug is mijn tuin heringedeeld, ik had toen een paar planten van verschillende kleuren over, ik had wel netjes een lijstje gemaakt welke plant, welke kleur had...
Maar, het lijstje was kwijt.
Dan is het gewoon afwachten tot het volgende jaar. Ze stonden netjes op een stukje grond te wachten om op het goede plek gezet te worden. Deze was als laatste, en de keus om hem op dié plek te zetten was een goede!
Tuinieren is vooral ook geduld hebben.

Foto van de maand juni

Het rood in mijn tuin overheerst...
Op zich vind ik rood wel mooi, maar...
Ik had enkele maanden geleden ál mijn zakjes papaverzaad uitgestrooid (enkele waren al jaren oud..) met het idee dat er allerlei verschillende kleuren, ook pastel en dubbele papavers zouden gaan bloeien.
Maar het rood overheerst, op zich wel mooi hoor!

Foto van de maand mei

Lamium Orvala, ik blijf het een mooie plant vinden, hij wordt elk jaar iets groter en blijft goed in vorm, zelfs na een regenbui.
De bijtjes vinden hem om een andere reden aantrekkelijk...

Foto van de maand april

We hebben er heel lang op moeten wachten; blauwe lucht en groene knoppen (van mijn witte sering).
Op zich een simpele foto, maar omdat ik zo blij ben dat alles weer aan het uitlopen is, is deze foto voor mij foto van de maand april.
Toen nog niet wetende dat er toch wel weer grijs en vochtig weer op komst was...Je bent gewoon zó blij om blauwe lucht te zien...

Foto van de maand maart

Een van de eerste bloemen die bloeien in mijn tuin zijn de irissen, de kleine Iris Recticulata.
Om er een foto van te maken moet ik wel even door de knieën..(Ik heb al járen een Helleborus die maar niet wilt bloeien anders zou die de eerste zijn denk ik.)
Deze iris heeft de naam Katharine Hodgkin, het doet me altijd aan Delfts blauw denken op een of andere manier..

Foto van de maand februari

Waar blijft de zon toch...Grauw, grijs en koud...
Zo ervaar ik deze winter, broeikas effect? Waar? In mijn eigen broekas gaat de temperatuur wel enigzins, ik heb eens goed de ramen onderhanden genomen, zodat de zon, áls hij weer gaat schijnen, de grond volop kan verwarmen!

Zoals u leest, heb ik even genoeg van deze winter, ik word er zelf ook een beetje grauw en grijs van als ik niet uitkijk...

Foto van de maand januari

Sneeuw...Natuurlijk hoort er sneeuw bij winter, mooi om te zien als je binnen zit maar in de tuin kun je niet veel doen als er foto's van maken. Dat heb ik dus ook gedaan, heel even maar want ondanks dat ik goed ingepakt was, was het te koud om lang te blijven.