Omdat ik in 2012 pas in april ben begonnen met de fotorubriek 'foto van de maand' ziet u dus als eerste foto de foto van april.
(De eerste maand van het jaar staat altijd onderaan de pagina)

Foto van de maand december

Het verlangen naar groen is groot in december, er is nog wel wat (versleten..) groen van afgestorven planten.
Groot is dan de vreugde om het groen wat alvast klaar zit voor het volgend voorjaar te zien, nog wel wat bedekt met sneeuw.
Terwijl ik dit schrijf (1-3-2013) hebben we al 3 periode's gehad met sneeuw, da's wel weer genoeg hoor!

Foto van de maand november

De tuin is aan het 'verdwijnen', maar dat hoort erbij.
Het blad sterft af maar als het goed is komt het weer terug, het ziet er allemaal wat kaal uit, ook omdat ik nogal wat heb weggeknipt om door de hakselaar te laten gaan.
Ik doe dit met het grootste deel van mijn planten.
Niet alles, anders is het zo kaal en steriel, ik doe het vooral omdat ik nogal wat bollen te planten heb. Dan kan ik er wat beter bij...

De foto hier is genomen vanuit mijn tuin, het zijn de bloemetjes van de Phacelia, een groenbemester die mijn buurman Jan elk jaar zaait. De foto is 4 november net iets voor 9 uur 's ochtends genomen. Mooie warme tinten van een vroeg zonnetje dus.

Foto van de maand oktober

Toen ik deze foto op m'n computerscherm zag was ik er gelijk verliefd op... Zó mooi!
Het lijkt eerder op een voorjaars foto, toch? Ik had hem eigenlijk genomen om de vele bijtjes die er op zaten en vlogen, maar je moet goed zoeken wil je er een zien...

Die roze bloemetjes van de Aster Lateriflorus tegen een blauwe lucht daar wordt je toch vrolijk van, ook al gaan we naar de winter toe. Maar zo langzaam aan gaan de bladeren toch weer vallen en worden de kleuren bruinig, het moet eerst weer zo zijn voor dat het voorjaar wordt, met daar tussen de winter natuurlijk.

Foto van de maand september

Luchten... dromen kan ik bij luchten...gewoon zo maar naar kijken en je gedachten laten gaan, behalve dan zo'n grauw egale grijze dag, daar wordt je zelf ook een beetje grauw en grijs van.
Ik mag het wel als er wat bewolking is, maar wel met zonneschijn tussendoor.
De foto van de maand september is zo'n lucht.

Foto van de maand augustus

Klein moment van geluk...
Gek misschien...een foto van een pakje chocomel als foto van de maand...
Soms eet ik tussen de middag m'n boterhammetje op de tuin, ik zit dan onder het afdak van mijn tuinhuisje, ik kan zo dan m'n hoofd koel houden.
Ik hou er niet zo van om recht in de zon te zitten met m'n hoofd...Sinds kort heb ik een piepklein 'tafeltje' waar ik m'n eten en drinken op kan zetten.
Heerlijk genieten van de stilte met m'n boterham en Chocomel.

Foto van de maand juli

De kogeldistel...

Ja, een mooie plant om te zien, en hij trekt veel bijtjes aan, maar...
Hij wordt zo groot!
Sommige planten groeien soms té goed, na een regenbui hangt hij over de andere planten heen. En bijft dan zo hangen. Natuurlijk kan ik er een plantensteun of zo bij zetten, maar dat komt er meestal niet van (daar ben ik dan te laat mee...)
En daar komt ook nog bij dat hij zich goed (lees; té goed) uitzaait.
Dus, hij gaat er uit. Helaas! Er zijn nog meer planten die op mijn verwijder lijstje staan, soms moet dat, maar ik kan dat niet zo goed...

Foto van de maand juni

Op weg naar de tuin maak ik ook wel eens foto's, ik heb een vaste route om naar de tuin te fietsen, en ga langs een andere route weer naar huis, waarom dat zo is weet ik eigenlijk niet...
O ja, dat heeft met de stoplichten te maken!

Eigenlijk is het een beetje doorsnee foto, maar het lijnenspel vind ik wel mooi.

Foto van de maand mei

Deze foto van de maand is een overzicht foto gemaakt op 31 mei 2012.
Laatst was ik in mijn tuin bezig, tussen de planten, toen bleven er 2 jongens (van rond de 9 tot 11 jaar) staan, 'mevrouw...u heeft een paradijs!'

Mooi hoor, is dat geen compliment!?
Het is inderdaad mijn eigen paradijs op aarde.

Foto van de maand april

Deze foto is gemaakt in april, een bloemetje van een Ribes, in mijn tuin eigenlijk een beetje onopvallende struik aan de zijkant van mijn tuin.