Foto van de maand oktober

Nog net de laatste dag van oktober deze foto gemaakt, weer eens lekker vroeg naar de tuin. Ik rij altijd dezelfde route met de fiets, (je krijgt dan wel vaak dezelfde foto's..)en zag het ochtendzonnetje weer mooi schijnen.

Foto van de maand september

Het bekende bloemetje en de bij.

Foto van de maand augustus

Je zou het zo niet zeggen, dit zijn prei en asperges...
Oftewel, doorgeschoten prei en het fijne loof van asperges. Ik vind het wel mooi om te zien zo.

Foto van de maand juli

In juli was de tuin vol kleur, deze foto is laat een gedeelte zien van mijn gele stuk. Natuurlijk staat er een fel roze stokroos in die ik natuurlijk weer niet kon weghalen...

En de roos die wat meer naar rechts staat (1 roze bloem is zichtbaar) die had oranje moeten zijn. Wéér gekocht terwijl hij niet in bloei stond.

Foto van de maand mei

Je zou denken; in de maand mei zijn er wel meer die als foto van de maand kunnen worden genoemd, mooie bloemen, of een overzicht van de tuin, toch?
Dat dacht ik zelf ook hoor, totdat ik hem in Photoshop opende en vergrootte, toen zag ik hoe mooi de pootjes waren (volgens mij mist hij, of zij, er 2..).
Allerlei kleurtjes! En toen zag ik ook de oogjes, 2 zwarte kraaloogjes. 
Ik zal het gedeelte wat ik bedoel hieronder uitvergroten zodat u het ook kunt zien.
(Klik op de foto om hem vergroot te zien.)

Foto van de maand april

Elfenbloem, oftewel Epimedium Ellen Wilmott.
Een lief klein bloemetje, om de foto zo te maken als afgebeeld moet je wel even ver door de knieën. Én op tijd het blad afknippen in het voorjaar, als je dat te laat doet dan heb je kans dat je óf de bloemetjes er mee afknipt óf dat ze onder het blad in bloei staan. 

Foto van de maand maart

Altijd weer een wonder om te zien vind ik...
De rabarber die uit zijn knop barst, mooi hoor.

Foto van de maand februari

In de wintermaanden moet ik soms zoeken naar een geschikte foto van de maand, maar bij deze had ik gelijk het gevoel van; ja,dat is 'm!
Het is onze weerhaan die op het Praethuys staat en hij lijkt te protesteren tegen het weer. Net zoals ik op dit moment...grijs - grauw - sneeuw en nauwelijks een zonnestraaltje. 
(Sneeuwrand komt van pngimg.com)

Foto van de maand januari

Hoera hoera!
De eerste foto van de maand is er weer, ik heb al wat foto's gemaakt maar echt een uitschieter was er nog niet bij. Maar, waarom zou een foto van een uitgekomen crocus geen uitschieter zijn?
Het is altijd weer een genot om het eerste nieuwe groen te zien na wat grijze, vochtige, koude weken. De witte crocussen zijn nieuw geplant in mijn witte stuk, wat eind 2016 verplaatst is.