Een selectie van mijn mooiste foto's van 2016, zoals u ziet ontbreken er een paar maanden, dat had een reden..
De foto's zijn voorzien van een lijst in Photoshop Elements, met ornamenten van Digiscrap

Foto van de maand oktober

Het was vroeg in de ochtend en nevelig, dan zie je pas hoeveel spinnen er zijn!
Eigenlijk is het niet goed te zien op deze foto...
Mooie glinsterende spinnenwebben, wat moet het een werk zijn om zoiets te maken. Deze zat in het loof van de asperge, dat fijne blad (of hoe je het ook noemen wilt..) is ideaal voor een creatieve spin, mogelijkheden zat!

Foto van de maand september

Een mooie Dahlia steelt de show deze keer, het is 'n flinke grote bloem dus wat ondersteuning erbij is wel noodzakelijk (en dat vergeet ik wel eens...)
Dahlia's zijn er in allerlei kleuren en vormen, ik heb me voorgenomen om er volgend jaar meer te zetten, wordt vervolgd.

foto van de maand juni

Roos Sneeuwwitje (Rosa Schneewittchen) is uitbundig aan het bloeien dit jaar, zo uitbundig dat de pantykousjes uitgerekt zijn...(prima bindmiddel voor planten, maar niet voor mijn benen.)
Maar het mooie op deze foto is toch wel de blauwe lucht! Die hebben we veel te weinig gezien.
Regen-regen-regen...
Wat is er toch een hoop water gevallen zeg, het lijkt wel of we in de tropen zitten, niet echt mijn ding hoor. Maar de tuin groeit helemaal dicht, gelukkig staat het een en ander dicht tegen elkaar zodat het een het ander steunt. Voor hoe lang...

Foto van de maand mei

Verbascum Clementine.
Een mooie plant, hij valt helaas niet echt op in mijn tuin. Hij is een paar jaar geleden gezaaid (ik had er een aantal gezaaid, maar helaas heeft alleen deze ene het overleefd).
Omdat hij het als enigste plant heeft overleefd en hij ook niet echt opvallend aanwezig is denk ik dat hij het niet zo goed naar zijn zin heeft...
Maar het is wel een juweeltje om te zien, eigenlijk zou hij wat hoger moeten zijn zodat hij samen met een iris in dezelfde kleur op de foto kan. Hij staat wél op een overzichtsfoto op mijn tuin in mei 2016.
Dan maar met de altijd aanwezige slaapmutsjes op de achtergrond en een paars-kleurige (kersen?)wants..

foto van de maand april

Wat staat mijn tuin er kleurig bij!
Vooral te danken aan de tulpen, narcissen en hyacinten en ook de paarse Judaspenning.
Deze foto van de maand is niet eens perfect genomen hoor...De oranje tulp is niet geheel scherp en er zit een beschadiging in het bloemblad. Maar de groene vlekken, (linksonder en midden boven) zijn het frisse groene blad van de Hortensia, die geven, vind ik, deze foto iets bijzonders. Gelukkig komt de Hortensia weer in het blad nadat ik hem nogal drastisch heb gesnoeid en gedeeld in het najaar. De tulpen komen van onze 'thuistuin' vandaan en staan nu verscholen achter het hek en onder het stokrozen rek (zie foto).  

Foto van de maand maart

Een bloembolletje waar ik altijd weer naar uitkijk is Chionodoxa (Sneeuwroem), een beschaafd bloemetje met een aparte kleur. Én het plant zich lekker voort. 
'Hoezo apart', zult u denken...'het is toch gewoon een lila bloemetje?'
Ja, dat is het wel, maar als het weer een beetje somber is of het loopt tegen de avond dan is het net of het licht geeft (het is een beetje moeilijk uit te leggen maar zo zie ik het dan..)

De hommel zweefde van bloem naar bloem, wat een heerlijk lente tafreeltje in mijn tuin!

Foto van de maand februari

Op mijn tuin valt er wat fotogebeuren nog niet zo heel veel te beleven.
Wel heb ik weer 3 overzichtsfoto's gemaakt.
Heel veel kleur is er nog niet behalve van wat krokussen, maar die zijn al vaker foto van de maand geweest dus dat is ook niet erg origineel meer.
Toen ik in de laatste week van de maand 's ochtends vroeg naar de tuin reed zag ik dat er een mistdeken boven ons complex lag. Dat was een reden om even van de fiets af te stappen en een plaatje te schieten.

Foto van de maand januari

Oei... ik moet toegeven dat ik niet veel foto's gemaakt heb in januari, behalve dan de overzicht foto's van mijn tuin. Ik ben ook veel bezig geweest in de tuin zelf Dus heb ik eens in mijn fotoarchief gekeken en vond bovenstaande foto, gemaakt 10 januari 2009.
Da's alweer even geleden, ik liep toen langs de tuin en heb een aantal winterse foto's gemaakt van Visdonk.
Mij spreekt deze erg aan, ik heb altijd gezelschap van vogels, kraaien, eksters en ook roodborstjes en koolmezen, pimpelmezen en winterkoninkjes (net een vliegende muis.) 
Eksters en kraaien zijn niet bij iedereen geliefd maar bij mij zijn ze meer dan welkom, ik heb er veel vriendschap van!
En dan ook nog zo'n mooie grote maan. Mooi!