Gezocht: egel

Gepubliceerd op 28 maart 2015 om 19:55

In het voorjaar komen de bollen en vaste planten weer tevoorschijn, altijd weer een wonder om dat te zien, het mooie jonge groen...

Maar de eerste slakken zijn ook al weer gesignaleerd!
Vorige week nog een Campanula Glomerata plantje gekocht en geplant, gisteren alleen nog de bladnerven te zien, echt triest hoor.


Wat ik ga proberen is om een egel in m'n tuin te lokken, en kikkers!
Ik heb een mooi egel onderkomen gemaakt (denk ik) van wat bakstenen en een oud vogelhuisje op z'n kant en als dak een dakpan, daar wat los spul overheen gedrappeerd en ook de binnenkant 'gestoffeerd'.

Ik heb 2 keer een egel in m'n tuin gehad, de eerste keer was ik met m'n handharkje wat oude bladeren van een gele scabiosa aan het weghalen in 't voorjaar en zat met dat ding over zijn rug te harken, heb de bladeren terug over de egel gelegd maar de volgende dag was hij weg. (Geef hem eens ongelijk.)

De tweede keer zat hij onder een schuurtje dat verplaatst moest worden (met de hulp van Rien), we vonden het wel jammer dat hij alleen en ingesloten op ons complex zat en hebben hem toen over het gaas gezet, al snel realiserend dat dat niet zo slim was. Rien nog over het gaas gestapt en gezocht zodat we hem terug in de tuin konden zetten, maar niet meer te zien.
En ik moet zeggen, achteraf bekeken, daarvoor had ik toch minder last van slakken..

Ook kikkers eten slakken en heb ook wel een kikkers in m'n tuin gezien, is toch wel even schrikken als zo'n bruine kikker uit 't niets omhoog springt hoor. Ik heb nu wat stenen met een holte daaronder weggelegd want daar zitten ze graag onder.
Nu maar afwachten...

Egelhuis volledig gestoffeerd

Aangeboden: egelhuis, volledig gestoffeerd.