Luguber

Gepubliceerd op 28 mei 2011 om 20:03

Mijn eerste bericht is een beetje luguber...

Ik ben een vogelliefhebster, je weet wel, voeren, zorgen dat er water staat. Nu heb ik sinds kort een nieuw vogelbad gekregen van een medetuinder.

Maar sinds ik dat heb, heb ik, als ik naar de tuin ga, een beetje schrik wat ik nu weer zal aantreffen bij mijn vogelbad...
Veertjes in alle soorten en maten, wel van jonge vogels, sommige donzig andere met nog niet helemaal uitgekomen veerpennen.
Botjes, een keer met een stuk pees of zoiets...en dan het water, troubel met stukjes darm en zelfs een keer een maag, zo groot als de top van m'n duim! Dat stuk darm bleef nog in een tak hangen toen ik het water weggooide! Net een slinger in een kerstboom! Ik heb een vermoeden wie de 'dader' is, gisteren zat hij (of zij?) op m'n klimplantenrek, hij was zich een beetje aan het schoonmaken, begon aan z'n poot met z'n snavel, en jawel hoor, hij plukte er een klein donzig blauw (pimpelmees) veertje van een van z'n tenen af en dat dwarrelde naar beneden. En daarna kwam nog een braakbal.

Ik heb foto's van 'de dader', hele mooie zelfs! Ik zal er later wel eens laten zien. Ik weet wel dat hij zelf ook jong heeft die moeten eten, maar echt fijn is het niet, te weten dat zo'n pas uitgevlogen pimpelmeesje in mijn tuin aan z'n einde is gekomen, het arme beestje had zelfs nog een klein poepje in het bad achter gelaten...

Dit is dus een geval van 'het wee' in m'n tuin...

Luguber